bannerki

poniedziałek, 13 czerwca 2016

Grillowane tortille a'la caprese


Przepyszne grillowane tortille z farszem caprese. Sosy Folwark dopełniają wyśmienitego smaku.

Składniki:
tortilla - 4 sztuki
świeża bazylia - dwie duże garści
mozarella 1 opakowanie 200g
duży pomidor (obrany ze skórki)
pieczony czosnek - główka
oliwa
sos Folwark: czosnkowy, arabski czosnkowy lub ulubiony pomidorowy


Wykonanie:
bazylię umyć, posiekać drobno. Czosnek zapiec w piekarniku nagrzanym do około 180 stopni przez około 10 minut. Tortille podzielić na ósemki (prosty sposób: złożyć na ćwiartki i przekroić w połowie). Delikatnie zewnetrzną część trójkątów posmarować oliwą. Na jednej części trójkąta ułożyć: ser, pomidor, czosnek i bazylię. Przykryć drugą częścią trójkąta. Rozgrzać grill elektryczny, delikatnie posmarować oliwą. Ułożyć przygotowane trójkąty i grillować 2-3 minuty. Podawać na ciepło z ulubionym sosem Folwark. Np. czosnkowym, arabskim, czosnkowym, madziarów lub innym.




2 komentarze: