bannerki

piątek, 13 maja 2016

Grillowane rzodkiewki


Grillowane rzodkiewki. Nietypowy ale bardzo smaczny dodatek. Idealny z sosami Folwark: remuladą duńską lub czosnkowym

Składniki:
rzodkiewki – kilka sztuk
sól morska
zioła prowansalskie
pieprz cytrynowy
sok z cytryna
oliwa z oliwek
sosy Folwark:
czosnkowy bądź remulada duńska

Wykonanie:

rzodkiewki umyć, odciąć końce, pokroić na ćwiartki. Oliwę wymieszać z kilkoma kroplami cytryny, pieprzem cytrynowym, ziołami prowansalskimi. Rzodkiewki posmarować obficie marynatą. Odstawić na czas nagrzania się grilla /patelni grillowej. Grillować przez kilka minut, obracając, żeby nie przywarły. Podawać na ciepło z ulubionymi sosami np. remuladą duńską lub czosnkowym


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz