bannerki

piątek, 6 maja 2016

Grillowane caprese


Wyśmienite grillowane caprese serwowane w towarzystwie sosów Folwark: czosnkowego lub remulady duńskiej.


Składniki:
ser mozarella (kulki) – opakowanie
pomidorki koktajlowe – opakowanie
oliwa z oliwek
bazylia, pieprz ziołowy, sól
świeża bazylia do przybrania
patyczki do grillowania
sos czosnkowy, remulada duńska

Wykonanie:

Wymieszać oliwę z ziołami. Zamarynować przez około 15 minut ser mozarella. Pomidorki umyć, osuszyć. Patyczki do grilla namoczyć w ciepłej wodzie. Nadziać na nie naprzemiennie ser mozarella i pomidorki. Grillować około 5-7 minut na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Przybrać świeżą bazylią. Podawać z ulubionym sosem np. czosnkowym lub remuladą duńską

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz