bannerki

poniedziałek, 9 maja 2016

Grillowana papryka z nadzieniem kuskus


Przepyszna, szybka i prosta przekąska z grilla. Papryka faszerowana kaszą kuskus połączona z sosem Folwark Remulada duńska i parmezanem.

Składniki:
papryka – 4 szt.
kuskus – ½ szklanki
wywar warzywny – 1 szklanka
tarty parmezan – 4 pełne łyżki
oliwa z oliwek
mięta – kilka dużych listków listków
świeża mięta do przybrania
sos Remulada duńska
sól, pieprz

Wykonanie:

Paprykę umyć, obciąć końce, wydrążyć. Nagrzać piekarnik do temperatury 190st. Kaszę kuskus zalać wrzącym wywarem, przykryć, poczekać aż wchłonie cały wywar. Dodać posiekaną miętę, parmezan. Wymieszać z Remuladą duńską do uzyskania jednolitej masy. Doprawić solą i pieprzem. Napełnić paprykę kasza kuskus. Posmarować oliwą. Wstawić do piekarnika (opcja grilla) na około 15 minut. Podawać gorące.
Można przygotować również na patelni grillowej, reclette oraz grillu.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz