bannerki

piątek, 8 kwietnia 2016

Szaszłyk z łososia i ananasa



Składniki:
ananas ½ sztuki
łosoś ok 20 dkg w kawałku
papryczka chili
sól, pieprz
oliwa
sok z cytryny – 1 łyżka
sos czosnkowy/dressing 1000 wysp

Wykonanie:

W głębokim naczyniu zrobić marynatę: połączyć sok z cytryny z 2 łyżkami oleju, dodać posiekaną papryczkę chilli, doprawić solą i pieprzem. Łososia (bez skóry) pokroić w kostkę o bokach 2 cm i połączyć z marynatą. Odstawić do lodówki na 30 minut.

Ananasa, podobnie jak łososia obrać ze skóry i pokroić w 2 cm kawałki.

Na patyczki do szaszłyków nadziewać na przemian kawałek ananasa i łososia.

Rozgrzewamy na patelni grillowej 2 łyżki oleju. Grillujemy szaszłyki po 2-3 min z każdej strony.

Podawać z ulubionym sosem np. czosnkowym, dressingiem 1000 wysp.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz