bannerki

poniedziałek, 25 kwietnia 2016

HOT DOG po bawarsku


Prosty, szybki, zdrowy i przepyszny domowy hot dog. W towarzystwie sosów Folwark: remulada duńska, czosnkowym, majonezowym sosem chrzanowym smakuje wyśmienicie.

Składniki:
bułka typu paluch
1 biała kiełbaska grillowa
1-2 ogórki konserwowe
łyżka prażonej cebuli
ulubiony sos np. remulada duńska
czosnkowym, majonezowym sosem chrzanowym

Wykonanie:
Na rozgrzanym grillu kładziemy kiełbaskę. Grillujemy ok 10 min co jakiś czas przekładając na drugą stronę. Na 2 min przed końcem kładziemy przeciętą wzdłuż bułkę i grillujemy po minucie z każdej strony. Do środka bułki wkładamy ugrillowaną kiełbaskę, pocięte na talarki ogórki i prażoną cebulę.

Całość polewamy 
ulubionym sosem np. remuladą duńskączosnkowymmajonezowym sosem chrzanowym lub innym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz