bannerki

środa, 6 kwietnia 2016

Grillowane pieczarki wypełnione gorgonzolą




Składniki:
pieczarki 3 szt.
gorgonzola 2 łyżeczki
sos czosnkowy Folwark / sos arabski czosnkowy
sól
olej

Wykonanie:

Pieczarki umyj, dokładnie osusz, obierz i odstaw na 15 minut. Rozgrzej grilla (patelnie grillową), delikatnie smarując powierzchnię cienką warstwą oleju .

Połóż pieczarki na rozgrzanej patelni/grillu kapeluszem do góry i grilluj przez 3-5 minut. Następnie przewróć pieczarki na druga stronę i podobnie grilluj 3-5 min. Czynność powtórz 2 razy (możesz za każdym razem posmarować wierzch pieczarek olejem używając do tego pędzelka, będą lepiej wysmażone). W ostatniej fazie kapelusz wypełnij serem gorgonzola i grilluj aż ser się rozpuści. Podawaj na ciepło z sosem czosnkowym / arabskim czosnkowym lub innym ulubionym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz