bannerki

poniedziałek, 11 kwietnia 2016

Grillowane krewetki z czarnym sezamem na sałacie lodowej




Składniki:
sałata lodowa – kilka liści
pomidorki papryczkowe – 6 szt.
papryczka chili – ½ szt.(połowa do smażenia połowa do dekoracji)
natka pietruszki - 1 łyżka
krewetki – 6 szt.
czosnek – 1 ząbek
olej 3 łyżki
czarny sezam (uprażony na patelni) - garść

zioła włoskie
dressing 1000 wysp

Wykonanie:

Rozgrzewamy olej na patelni grillowej. Dodajemy posiekaną papryczkę chili i czosnek. Całość grillujemy ok 1 minuty cały czas mieszając. Dodajemy krewetki. Grillujemy po 2 minuty z każdej strony. Na koniec dodajemy łyżkę posiekanej natki i przyprawiamy mieszanką ziół włoskich.

Na półmisku układamy sałatę lodową, połówki pomidorków, papryczkę chili oraz grillowane krewetki. Całość posypujemy czarnym sezamem i polewamy dressingiem 1000 wysp.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz