bannerki

poniedziałek, 18 kwietnia 2016

Grillowana kaszanka z warzywami


Popularne danie, do którego idealnie pasują sosy pomidorowe: ketchup premium, sos madziarów, sos sambal oraz czosnkowe: sos czosnkowy, sos arabski czosnkowy.

Składniki:
kaszanka (gruba) 0,5kg
1 biała cebula
1 czerwona papryka
tacka do grillowania
sos do wyboru: 
ketchup premium, sos madziarów, sos sambal oraz czosnkowe: sos czosnkowy, sos arabski czosnkowy.

Wykonanie:

Kaszankę kroimy na plasterki o szerokości 2 cm. Cebulę kroimy na grube krążki, paprykę dzielimy na pół, usuwamy miąższ i kroimy w plasterki 4-5 cm.

Rozpalamy Grilla. Na tacce układamy pokrojoną paprykę i krążki cebuli. Całość grillujemy ok 20 min. Po ok. 10 min układamy z boku plastry kaszanki (możemy je zwinąć w folię aluminiową) i grillujemy ok 10 min.

Na talerzu układamy w kolejności: kaszankę, krążek cebuli i paprykę. Podajemy z ulubionym sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz