bannerki

sobota, 27 lutego 2016

Pikantne tagiatele z mięsem mielonym i marchewką




Składniki:

1/2 kg mięsa mielonego (wołowe lub wieprzowe)
średnia cebula
2 średniej wielkości marchewki
4 większe ziemniaki
szklanka gęstej śmietany
15 dkg twardego żółtego sera
sól, pieprz
gałka muszkatałowa
olej
sos pomidorowy sambal

Wykonanie:
Cebulę siekamy, czosnek przekładamy przez praskę bądź drobno kroimy. Na rozgrzanym oleju delikatnie podsmażamy cebulę z czosnkiem, dodajemy mięso mielone i pokrojoną w kostkę marchewkę. Całość smażymy kilka minut (mięso musi się dokładnie usmażyć), przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 3 pełne łyżki sosu pomidorowego sambal.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz