bannerki

wtorek, 8 grudnia 2015

Muszle z niebieskim serem




Składniki:

świeży szpinak ok 40 dag
ser blue 100g
ser tarty parmezan (do posypania)
czosnek 2 ząbki
muszle 15 szt
sos Madziarów


Wykonanie:
świeży szpinak zblanszować z posiekanym czosnkiem. Wystudzić. Dodać pokrojony w kosteczkę ser blue oraz 3 pełne łyżki sosu Madziarów. Dokładnie wymieszać.
Muszle ugotować w osolonej wodzie – nieco krócej niż wskazania na opakowaniu. Ostudzić. Napełnić muszle farszem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać tartym parmezanem i piec przez około 10 minut (aż ser się rozpuści) w piekarniku nagrzanym do około180-190 stopni. Podawać na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz