bannerki

poniedziałek, 14 grudnia 2015

Kumpir




Składniki:

1 ziemniak
ser żółty drobno pokrojony 1 łyżka
łosoś wędzony 1 łyżka
kapary 8 sztuk
pomidory suszone 2 plasterki
masło
sól do smaku
sosy do wyboru np. majonez kremowy, ketchup premium, remulada duńska, sos arabski czosnkowy, sos czosnkowy

Wykonanie:
ziemniaka gotować we wrzącej wodzie około 10 minut. Następnie obłożyć w folię i piec w piekarniku (nagrzanym uprzednio do 190 stopni) przez około 30 minut (aż ziemniak będzie miękki. Upieczonego ziemniaka przekroić na pół, wydrążyć miąższ (nie naruszając skóry). Gorący miąższ rozgnieść widelcem z masłem i serem. Wypełnić nim wydrążone części ziemniaka. Na wierzchu ułożyć pokrojonego drobno łososia, pokrojone drobno pomidory suszone oraz kapary. Polać ulubionym sosem. Podawać na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz