bannerki

czwartek, 17 grudnia 2015

Krewetki tygrysie na rzepie słodko-kwaśnej





Składniki,

krewetki tygrysie 8 szt.
oliwa z oliwek 1 łyżka
masło1 łyżka
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki pół pęczka
biała rzodkiew 1 szt.
sól, pieprz
sos słodko kwaśny

Wykonanie:
Krewetki obrać, oczyścić – następnie umyć i osuszyć. Doprawić delikatnie pieprzem – odstawić. Czosnek rozgnieść i posiekać. Natkę pietruszki posiekać.
W międzyczasie obrać białą rzodkiew i pokroić w cieniutkie paseczki. Potraktować sosem słodko-kwaśnym Folwark ® i odstawić.
Oliwę rozgrzać na patelni grillowej, podsmażyć czosnek. Gdy się zarumieni dodać krewetki i smażyć po 2 minuty z jednej i z drugiej strony. Dodać masło i jeszcze chwilę podsmażyć. Po minucie dodać posiekaną natkę, wymieszać i zdjąć z ognia.

Gotowe krewetki ułożyć na przygotowanej rzepie słodko-kwaśnej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz