bannerki

poniedziałek, 30 listopada 2015

Paszteciki




Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
mięso mielone z 2 udek kurczaka
oliwki czarne 10 sztuk
pieczarki marynowane 6 sztuk
mała cebula
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sos pomidorowy sambal
jajko (do posmarowania pasztecików)
sól, cukier

Wykonanie:
zmielić ugotowane udka kurczaka. Drobno posiekaną cebulę podsmażyć doprawiając solą i cukrem. Mięso mielone wymieszać z cebulą, pokrojonymi oliwkami, pieczarkami oraz natką pietruszki. Doprawić wg uznania sosem Sambal. Ciasto francuskie pokroić wzdłuż na pół. Na każdej połowie ułożyć na brzegu farsz i zawinąć (układając rulony miejscem gdzie ciasto francuskie się łączy). Pokroić na ukos. Każdy pasztecik posmarować jajkiem. Nagrzać piekarnik do 220sopni. Piec przez 10-15 minut aż się zarumienią.

1 komentarz:

  1. Musiało smakować obłędnie 😍 💚
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://gotujzkarolka.blogspot.com/


    OdpowiedzUsuń